O zi cat altii in 10

 

Iti plac ghicitorile? Ce este moale, elastic, putin cald, alb si creste cat ai zice aluat de paine? Si cine face magia sa se intample, are halat si chipiu alb, maini mereu curate , daruire, scoate painea calda de la cuptor? Acei oameni care au facut cursuri sudor, cursuri de calificare gratuite oferite de www.cursuri-locdemunca.fdpsr.ro.

Traditia poate fi continuata si de tine. Gandeste-te la aceasta meserie ca la meseria care nu moare niciodata. Oricat ar fi mamaliga de buna si discurile de orez expandat la moda, tot painea e baza. Mancam paine dimineata cu unt, dulceata, miere de albine, salata de vinete, mancam paine la masa de pranz – punem crutoanele crocante in supa si seara servim paine sub forma de pizza sau bruschete italiene. Ti-ai putea imagina viata fara paine? Paine exista si in vestita America, si in Afirica, si in marea Rusie si in periculoasa Australie si chiar in cele mai mici insule din pacific. Sa fii brutar, nu e ca si cum ai fi avocat si stii doar legile tarii tale, e ca si cum ai stii o limba internationala mai cunoascuta decat limba engleza. Sa fii brutar, inseamna sa unesti oamenii. Cele mai bune afaceri se fac stand la masa, cele mai urate certuri se dezamorseaza la masa, cele mai frumoase momente se intampla la masa, daca este ziua cuiva –stam la masa, daca avem musafiri – ii invitam la masa, daca mergem la nunta –suntem pusi la masa. Painea in astfel de cazuri este ca droul de sare, este un element subtil – nu iti dai seama ca este acolo si totusi asta face mancarea buna, iar tu, brutarul, esti maestrul care pune lumea la masa. E gata painea?

 Articol publicat in cadrul proiectului ”Califica-te pentru o sansa reala pe piata muncii! – cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.