Zaharul de cocos – este o alternativa mai sanatoasa?

Zaharul din cocos este folosit de mii de ani in Asia de Sud si Sud -Est, in special in Indonezia, Filipine si Thailanda. A aparut in lumea occidentala ca o varianta mai sanatoasa a indulcirii alimentelor. Cu toate acestea este bine ca oamenii sa nu exagereze cu consumul de zahar.

In ciuda numelui sau, zaharul din nuca de cocos nu este facut din nuci de cocos. De fapt, sucul de nuca de cocos este utilizat pentru productia sa. De multi ani, acest tip de zahar a fost utilizat pe scara larga ca indulcitor in Asia de Sud-Est. Astazi, piata mondiala ofera zahar de nuca de cocos oamenilor din intreaga lume, iar intrebarea este daca merita si ar trebui preferat altor tipuri de zahar?

Zaharul din nuca de cocos arata si are un gust similar cu cel al zaharului brun. Cu toate acestea, cristalele de zahar din nuca de cocos sunt putin mai mari si mai uscate. In majoritatea retetelor, zaharul din nuca de cocos inlocuieste alte tipuri de zahar in aceleasi proportii.

Cu toate acestea, consistenta mai uscata a zaharului din nuca de cocos poate avea un anumit efect asupra texturii prajiturilor de casa, deci este posibil sa fie nevoie de adaugarea unei cantitati mai mari de lichid.

Este mai sanatos zaharul din nuca de cocos?

Zaharul din nuca de cocos este un indulcitor popular in multe retete vegane, deoarece este fabricat in intregime pe baza de plante si cu o prelucrare minima – contine multi nutrienti – in principal fier, zinc, calciu si potasiu.

Cu toate acestea, este important de retinut ca trebuie consumata o cantitate foarte mare de zahar de cocos pentru a lua cantitatea suficienta de substante nutritive.

O lingurita de zahar din nuca de cocos contine 16 calorii. Aceasta inseamna ca persoanele nu vor economisi cantitatea de calorii daca inlocuiesc zaharul obisnuit cu cel de cocos. In general, este bine sa se consume mai putin zahar, indiferent de ce fel este. Pentru a reduce cantitatea de zahar, se pot incerca alti aditivi precum extract de vanilie, scortisoara, pudra de cacao sau extract de migdale.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.