6 motive pentru a manca mere in fiecare zi

Cu siguranta toata lumea stie cat de benefice pentru organism sunt merele. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti, fibre si alti nutrienti benefici.

O vorba spune: „Un mar pe zi tine doctorul departe”. Adevarul este ca un studiu al oamenilor de stiinta din SUA a constatat ca marul se numara printre alimentele cu cea mai mare concentratie de compusi antioxidanti.

Valori nutritionale

La 100 g de mere: 42 kcal; 0,1 g de grasime; 0,4 g proteine; 12 g carbohidrati.

  • Marul este plin de fibre

Are pectina, in medie aproximativ 4 grame per mar. Pectina este o fibra foarte solubila, care are beneficii uriase pentru sanatate. Antioxidantii sunt cunoscuti ca ajuta la combaterea cancerului si incetinesc procesul de imbatranire, datorita reducerii radicalilor liberi. Un mar in fiecare zi ajuta la scaderea colesterolului.

  • Merele controleaza greutatea

Merele sunt, fara indoiala, printre cele mai bune fructe pentru pierderea in greutate. Motivul este ca ele contin multe fibre si putine calorii. Nu intamplator merele stau la baza multor diete, inclusiv cele pentru pierderea rapida in greutate.

  • Merele in sindromul colonului iritabil

Sindromul intestinului iritabil se caracterizeaza prin constipatie, diaree, dureri abdominale si balonare. Pentru a controla aceste simptome, ar trebui limitate alimentele grase si incluse pe cele bogate in fibre, precum merele.

  • Detoxifierea ficatului cu mere

Constant oamenii introduc toxine in organism, prin bauturi sau alimente, pe care ficatul le filtreaza. Unul dintre cele mai bune lucruri de facut pentru a ajuta ficatul este consumul de mere in fiecare zi.

  • Protejeaza impotriva multor tipuri de cancer

Oamenii de stiinta cred ca marul bogat in flavonoide ajuta la reducerea probabilitatii de cancer cu aproximativ 23%. Ei au identificat prezenta compusilor in coaja merelor care inhiba cresterea celulelor canceroase la nivelul ficatului, colonului si sanului.

  • Mere pentru un sistem imunitar puternic

Merele rosii contin un antioxidant numit quercetina. Este responsabil pentru cresterea extraordinara a imunitatii, mai ales atunci cand organismul este stresat.

Pentru a mentine calitatile nutritionale ale marului cat mai ridicate, se va consuma cu coaja, deoarece aceasta parte a fructului contine cele mai multe flavonoide, vitamina C si pectina.

Continutul de vitamina C variaza in functie de soiul de mar. Unele tipuri de mere au de pana la 3 ori mai multa vitamina C decat altele.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.