Cum sa faci un tort cu ciocolata si migdale
Daca ai o aniversare si nu ai timp sa faci un tort, poti intra pe site-ul torturi la comanda, unde vei vedea ca optiunile sunt foarte variate, de la torturi de nunta, la torturi de casa si pentru orice ocazie. Insa daca vrei sa inveti sa gatesti singura, ti-am pregatit in cele ce urmeaza reteta pentru tortul de ciocolata cu migdale.
Pentru topping ai nevoie de 6 linguri de unt nesarat, topit, 3/4 cana de zahar brun, 1/4 cana de miere , 1/4 cana de migdale feliate. Se topeste untul in tigaie, si se presara zaharul pana se topeste. Apoi se adauga mierea si se presara migdalele.
Pentru tort vei avea nevoie de: 1/4 cana de faina, 1/2 cana pudra de cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita de sare, 1/2 cana (1 baton) unt, 1/2 cana de zahar, 3 oua mari, 1 cana lapte batut, 1 lingurita de extract de vanilie pura. Amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea, adaugati zaharul si amestecati. Apoi ouale, unul cate unul, batute bine dupa fiecare in parte. Se adauga apoi laptele batut si vanilia si se amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Se toarna tot aluatul in tigaie si se coace 50 de minute. Dupa aceea, se lasa la racit si se scoate usor din tigaie. La final se adauga toppingul si se lasa la racit complet, la frigider. La final puteti sa il feliati cu ajutorul unui cutit cu zimti.