Evolutia scrisului – de la masina de scris la era digitala
Pentru cei care au crescut in epoca digitala, masina de scris poate parea o antica piesa de muzeu. Dar, la un moment dat, masinile de scris au fost la fel de revolutionare si de ultima ora ca cea mai recenta tehnologie de laptop. Primii inventatori ai masinii de scris au crezut ca pun bazele unui dispozitiv de scriere numai pentru orbi si nu au prevazut ca masinile de scris aveau sa fie necesare si celor care puteu vedea.
La fel ca majoritatea inventiilor, crearea masinii de scris nu a fost un eveniment singular, istoricii etimand ca aceasta a fost inventata de aproximativ 52 de ori. Ele erau modelate in toate dimensiunile si formele si la inceput, nu aveau tastatura, ci numai niste panglici metalice ce puteau fi apasate. Masina de scris in varianta pe care o stim astazi, a aparut mult mai tarziu.
In anul 1873 a aparut tastatura QWERTY asa cum o cunoastem astazi, dar cu unele diferente subtile, insa in 1878 masinii de scris i s-a adaugat si tasta Caps Lock pentru a putea introduce atat litere mari, cat si litere mici. Cu toate acestea, tot au existat diferente notabile fata de tastatura moderna, inclusiv absenta cifrei 1 de pe tastatura si a unui numar limitat de semne de punctuatie.
Oricand doriti sa cititi mai mult, sa investiti in dezvoltarea personala prin lectura, cumparati carti la reducere accesand www.printrecarti.ro!
Odata cu aparitia masinii de scris in varianta pe care o cunoastem azi, au inceput sa apara si mai multe carti, eseuri, reviste. Bibliotecile s-au imbogatit cu mai multe carti, editurile au inceput diverse colaborari. In toata lumea scrisul si cititului s-a pus pe roate si de aici au evoluat lucrurile atat de cursiv pana s-a ajuns la tehnologizarea completa a scrisului si editarii cartilor.
Este uimitor cum au progresat toate, dar mai uimitor este faptul ca oamenii continua sa citeasca si cartile continua sa fie scrise si scoase la lumina. Oricand doriti sa cititi mai mult, sa investiti in dezvoltarea personala prin lectura, cumparati carti la reducere accesand www.printrecarti.ro! In anticariatul Printre Carti puteti gasi carti din mai multe domenii, editii mai noi sau mai vechi, toate in stare buna si gata sa va ofere informatii pretioase!