Oua umplute- cateva idei de umplutura cu doar cateva ingrediente

Ouale umplute sunt foarte usor de preparat si ne pot salva atunci cand trebuie sa pregatim masa foarte repede. Dar si atunci cand vrem sa savuram ceva foarte delicios.

Ouale merg de minune cu o multime de ingrediente sanatoase, cu numeroase beneficii pentru sanatate. In plus, toata lumea are mereu prin frigider macar un cofrag cu oua. Sunt ingrediente delicioase, cu o textura agreabila, bogate in proteine, care nu costa deloc.

Retetele pe care ti le prezentam aici se pot folosi atat la aperitiv cat si la o cina mai lejera. Vei vedea ca folosind foarte putine ingrediente, vei obtine cele mai suculente preparate.

Oua umplute cu ton si cu sos de rosii. Pentru maioneza ai nevoie de un ou, de 2 linguri de suc de lamaie, de sare si de o ceasca de ulei de floarea-soarelui. Dupa ce ai pregatit maioneza, pune-o la frigider. Pentru umplutura ai nevoie de ton, de sos de rosii, de glabenus de ou si de masline, pe care sa le amesteci pana obtii o pasta omogena. Pune sare si piper dupa gust.

Umple albusul cu pasta si adauga maioneza si usturoi maruntit. Mai poti adauga peste fasii de ardei rosu sau masline taiate foarte fin.

Oua umplute gratinate cu sunca. Pentru garnitura ai nevoie de 4 galbenusri de ou, de maioneza, de mustar, de 250 de grame de sunca taiata fasii fine. Ideea este sa obtii un fel de crema omogena pe care sa o sarezi si piperezi dupa gust.

Umple albusurile cu aceasta crema si adauga mai apoi mozzarella razuita. Da totul la cuptor, la 180 de grade timp de 10 minute. Decoreaza ouale cu masline.

Oua umplute cu masline si sos bechamel. Incalzeste cuptorul la 180 d egrade. Taie o jumatate de ceapa, o jumatate de ardei rosu si o jumatate de vanata in bucatele mici- mici. Trage putin la tigaie ardeiul si ceapa, adauga apoi vanata, adauga o rosie razuita si adauga sare si piper. Dupa ce ai fiert ouale, adauga galbenusurile in tigaie. Umple albusurile cu amestecul obtinut. Adauga mai apoi sos bechamel si branza.

Tu pe care o vei incerca?

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.