Povestea jocului Laser-Tag
In momentul acesta multi dintre voi stiti ca Lasertag este un joc care poate da dependenta. Personal, l-am descoperit fara sa-mi propun, intr-un context legat de petrecerea onomastica a copilului meu, prilej cu care am cautat ceva timp orice ar fi presupus petreceri copii in Bucuresti. In acest articol imi doresc sa pun accent pe povestea din spatele acestui minunat joc pe care il puteti juca alaturi de cei dragi facand o rezervare in astfel de locuri de joaca.
La sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980, armata SUA a pus in aplicare un sistem care utilizeaza arme cu infrarosu pentru pregatirea soldatilor. Azi, sisteme similare sunt fabricate de companii diferite si utilizate de catre diverse forte armate din intreaga lume. Mai mult de atat, lumini si senzori cu infrarosu au fost fabricate si utilizate pentru jocuri si in productii cinematografice.
In 1982, George Carter a inceput procesul de proiectare a unui sistem bazat pe o arena de joc pentru a juca o versiune a jocului Lasertag cu alocare de puncte.
Acesta a deschis primul centru Photon din Dallas (Texas), in 1984, din acest motiv fiind considerat ca fiind inventatorul jocului. In 1986, prima jucarie inteligenta Photon a avut un impact major pe piata de jocuri. Craciunul din 1986 a dat startul jocurilor cu laser acasa si, foarte curand dupa acest an, milioane de copii se puteau juca cu laser unul impotriva celuilalt in orice locatie. Astazi, exista arene cu laser in intreaga lume care se promoveaza sub diferite denumiri si marci. De asemenea, pe piata de profil se comercializeaza o gama larga de echipamente pentru consumatori pentru jocul la domiciliu, sau echipamente la nivel profesional. In noiembrie 1999, cea mai mare arena cu laser de interior a fost construita in Mesa, Arizona.