Alegerea dietei potrivite în funcţie de grupa de sânge
Oare ar trebui ca un om să mănânce o dietă care este influenţată de grupa sa de sânge – 0, A, B sau AB – astfel încât să fie cât mai sănătos? Această idee se află în spatele dietei de tip sanguin, create de Peter J. D’Adamo. Acesta susţine că alimentele pe care le consumă un om reacţionează chimic cu tipul de sânge al persoanei respective, motiv pentru care dieta ar trebui să fie concepută special pentru corpul fiecărei persoane în parte. Dieta potrivită ajută la pierdea în greutate, la obţinerea unui plus de energie, precum şi la prevenirea bolilor.
Grupa de sânge 0: O dietă bogată în proteine, bazată pe carne slabă, peşte şi legume şi mai puţin pe cereale, fasole şi lactate. D’Adamo recomandă, de asemenea, diverse suplimente care să îi ajute pe aceşti oameni cu problemele la nivelul stomacului, pe care ei tind să le aibă.
Grupa de sânge A: O dietă fără carne, bazată mai mult pe fructe şi legume, fasole, leguminoase şi cereale integrale – în mod ideal, organice şi proaspete, deoarece D’Adamo spune că persoanele cu această grupă de sânge au un sistem imunitar sensibil.
Grupa de sânge B: – Ar trebui evitat porumbul, grâul, hrişca, lintea, roşiile, alunele şi seminţele de susan. Puiul este, de asemenea, problematic pentru aceste persoane, aşa că ar trebui evitat pe cât posibil. Se încurajează, însă, consumul de legume verzi, ouă şi lactate cu conţinut scăzut de grăsimi.
Grupa de sânge AB: produsele alimentare pe care oamenii ar trebui să se concentreze includ tofu, fructele de mare, lactatele şi legumele verzi. Se pare că persoanele cu grupa de sânge AB tind să aibă un nivel scăzut al acidului gastric, ceea ce înseamnă că trebuie sa evite cofeina, alcoolul şi carnea afumată.
Dieta bazată pe tipul de sânge face recomandări doar în funcţie de tipul de sânge. De exemplu, dacă o persoană suferă de diabet ar trebui să îşi ajusteze dieta în funcţie de problemele de sănătate pe care le suferă şi nu în funcţie de grupa sangvină.