Despre implanturi dentare
Ce sunt implanturile dentare? Acestea sunt stalpi din metal, care sunt fixati in osul maxilarului. Stalpii sunt apoi folositi pentru a sustine o coroana (daca inlocuiti un singur dinte) sau pentru a sprijini o punte sau o proteja (atunci cand este vorba despre inlocuirea mai multor dinti lipsa).
Stomatologie Drumul Taberei
Pentru a afla daca sunteti un candidat pentru un implant dentar Bucuresti va trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra dentist Drumul Taberei, de la Plazadent.ro, pentru a vi se prezenta toate optiunile de tratament disponibile pentru dumneavoastra. In cazul in care luati impreuna decizia ca implanturile dentare sunt o optiune cu potential de tratament, medicul stomatolog va incepe sa va evalueze.
Planificarea precisa este extrem de importanta si cruciala pentru succesul implanturilor dentare. De asemenea, medicul va trebui sa fie pregatit corespunzator pentru aceasta procedura. In caz contrar, va va redirectiona catre un chirurg oral sau un implantolog.
Printre factorii pe care un stomatolog ii va lua in considerare atunci cand se va face un implant, se numara urmatorii:
- Starea generala de sanatate, inclusiv istoricul de fumator
- Starea de sanatate a gingiilor si a celorlalti dinti
- Calitatea, inaltimea si latimea osului
- Daca exista suficient spatiu pentru un implant.
Se vor folosi, de asemenea, o varietate de instrumente de diagnosticare, precum radiografii, atunci cand se evalueaza sustenabilitatea unui implant dentar.
Procedura se face, de obicei, sub anestezie locala, dupa care medicul implantolog va face o gaura in osul maxilarului pentru a putea plasa stalpul din metal. Pe masura ce maxilarul se vindeca acesta fuzioneaza cu implantul, fapt ce este denumit osteointegrare. Dupa vindecarea completa, va trebui sa va reintoarceti in cabinet pentru a vi se putea puen coroana, puntea sau proteza.
Implanturile dentare ar trebui sa dureze o viata intreaga, insa coroana, puntea sau proteza vor necesita o inlocuire la aproximativ 10-12 ani.
Exista mai multe riscuri care pot aparea in timpul acestei proceduri, printre care:
- Slabirea implantului din cauza incapacitatii de a fuziona cu osul. Acest lucru se poate intampla si din cauza unei infectii din jurul implantului.
- Fumatul poate afecta succesul tratamentului.
- O coroana conceputa sau montata nereusit va putea duce la defectarea implantului si, chiar mai rau, la o infectie a gingiilor.